Kuvat

Kuvagalleria

Perustiedot

Vir. nimi P.P Cardigan Bay Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Cassu Koulutustaso VaC, RE:110cm, ME:95cm
Rotu Welsh B Kasvattaja Milla, Pajupuro
Sukupuoli Ori Omistaja Milla, RB
Syntynyt 15/04/2011, 6v. Tekijä Milla
Säkäkorkeus 129 cm
Väri Punarautias, Katkopiirto Rekisterinumero SKP-2351
Sukutaulu

i. Dead Boy's Poem ii. TO iii. TO
iie. TT
ie. TT iei. TO
iee. TT
e. P.P Something Special ei. Spooky Halloween eii. W.M CB
eie. TT
ee. Cactus II eei. TO
eee. TT


Luonne

Karsinassa poni on kiltti, niinkuin muutenkin, mutta se pitää laittaa hyvin kiinni, koska muten se pyrörii ja hyörii. Cassu on varsinainen poni-jätkä ja egoa riittää vaikka muille jakaa, sisimmässään Cassu on kuitenkin lutuinen mamero. Satulaa laitaessa Cassu polkee etujaloillaan tai nyhtää hihasta yms. Poni ei kuitenkaan pure, potki tai pukittele karsinassa. Suitsien kanssa ei ole muuta ongelmaa, kuin kuolaimet. Ne eivät meinaa mennä suuhun, ei sitten millään!

Narussa oripoika kulkee ihan nätisti, vaikka saattaa aluksi riuhtoa johonkin suuntaan. Joskus poni ei myöskän suostu kulkemaan jostakin, jolloin se seisahtuu ja riuhtoo vastaan. Yleensä kuitenkin ihan kiltisti seuraa.

Ratsaille noustessa se pyörii ja lähtee usein kävelemään. Sitä täytyy vain pidättää, että se odottaa ratsastajaakin. Kun alkulämmittelyn on ponin kanssa tehnyt perusteellisesti ja se on kunnolla pohkeiden ja ohjien välissä, niin se on ihana ratsastaa! Se kulkee kaula kaarella ja muutenkin rennosti. Se kulkee kuin ajatus, kun sen kiinnostuksen saa pidettyä tehtävässä. Kapasiteettia siis löytyy mittaamattomasti, vaikka pieni poni onkin.Cassu on kuitenkin aina vähän hereillä ja yrittää pitää aina hauskaa. Siitä eivät ratsastajat vaan aina tykkää.

Sitten kun tekeminen loppuu tai jos ei kiinnostus säily, niin silloin onkin jo vaikeampi ohjata ponia ja pysyä selässä. Vähän isompikin ääni saa sen ryntäämään täyttä laukkaa eteen-, taakse- tai sivullepäin. Pukitellen poni ryntää ihan minne sattuu, eikä kuuntele yhtään! Pelästyä poni saattaa muutenkin, mutta yleensä ihan kiva ja herkkä ratsastaa. Tarhassa se ei ikinä tahtoisi olla yksin ja ylittää (tai alittaa) vaikka minkämoisen aidan. Siksi sillä täytyy aina olla kaveri mukana tai sitten tarhata liinassa. En tajua, miten se mahtuukin niin matalasta-, pienestä aukosta. Kaverin kanssa se kuitenkin käyttäytyy ihan nätisti. Cassu on siitä helppo, että sen voi vaikka laittaa samaan tarhaan orin kanssa, koska se on niin kiltti veitikka :D Tammojen kanssa ei sitä kuitenkaan kannata laittaa...


© Milla

Kilpailukalenteri

PVM Paikka Laji Luokka Sija
11/01/2012 SH-Foorumi URL Poniäyttelyt Poniorit 3. / 11.
20/01/2012 SH-Foorumi Epävirralliset URL-näyttelyt Kangasorit 8. / 11.
01/04/2013 SH-Foorumi Welsh ponien näyttelyt (URL) Welsh B-ponit 3. /9.

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä Omistaja
00/00/0000 - - -
00/00/0000 - - -
- - - -

Arvostelut

Aidna// Yleiskatsaukselta onnistuneen näköinen poni. Rotuleima hyvä, ehkä hiukan liian pitkä nenäpii. Olisin ehkä arvellut sitä arabiksi. Ei ollenkaan tammamaisia tai ruunamaisia piirteitä, erinomainen sukupuolileima. Päässä on sopivasti muotoja, leukaperät vain kiusaavat. Ne ovat vähän liian pienet, muuten pää on ihan OK. Silmät kauniit, niissä on lempeä, mutta veitikkamainen katse. Suu hyvin onnistunut, ei lerpata mihinkään suuntaan. Korvat hyvät. Harja on kiva, sopina paksuinen. Merkki on kaunis ja hyvin ommeltu. Ompelujälki on siistiä. Sieraimet ovat oikean kokoiset ja hyvillä kohdilla. Kokonaisuudessaan siisti, kaunis ori.

Hinta-arvio: 20-30€ Kouluarvosana: 9

Copyright

Layout: Ansqu, Forbidden Entirety
Kuvat: Rockbay Sporthorses