Kuvat

Kuvagalleria A4-kuva löytyy galleriasta ! :)
Ori myynnissä !! Hintapyyntö 30 - 50€, tarjouksen voi jättää vieraskirjaan, sähköpostilla tai Skh-foorumissa yksityisviestillä

Perustiedot

Vir. nimi Budapest C Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Puntti Koulutustaso KO: VaA, RE: 70cm, ME: 60cm
Rotu Welshmountain [sektio A] Kasvattaja Milla, RB
Sukupuoli Ori Omistaja Milla, RB
Syntynyt 1999, 13v. Tekijä Hilu, Kht Pikkukookos
Säkäkorkeus 120cm
Väri Tummanrautias, tähti, kuonoläsi Rekisterinumero SKP-2260
Sukutaulu

i. Dead Boys Poem ii. TO iii. TO
iie. TT
ie. TT iei. TO
iee. TT
e. P.P Something Special ei. Spooky Halloween eii. W.M CB
eie. TT
ee. TT eei. TO
eee. TT


Luonne

Puntti on varsinainen sydäntenmurskaaja! Se on mielettömän suloinen ja söpö, mutta aina kaikki ei ole sitä miltä näyttää. No ei ainakaan Puntin tapauksessa!

Tallissa se on ihan rauhallinen, mutta kun sitä yrittää harjata, se pyörii kokoajan joka suuntaan, joten se täytyy sitoa kiinni. Sitten ongelmat jatkuvat; Se osaa avata vaikka minkälaisen solmun, joten naru täytyy pujotella kaltereiden läpi kauas Puntista, jottei se aukase sitä. Sitten kun Puntti on saatu kiinni, se ei nosta jalkojaan. Ne pitää suorastaan kiskoa ylös, jotta kaviot saadaan putsattua. Noin, sitten laitetaan satula kokoajan luimivalle poni-orille. Suitset ovat taas yksi Puntin lukuisista ongelmista. Suu ei aukea, ei sitten millään. Kun vihdoin saat kuolaimet suuhun, se heilauttaa päätään ja ne tippuvat taas pois. Suitset täytyy laittaa Puntille vaivihkaa, ettei se ehtisi miettiä kaikkia sen jekku mahdollisuuksia.

Vihdoin on poni valmis ja eikun ratsastamaan. No se onkin helpommin sanottu kuin tehty. Jos on ratsastajana vähänkin ei-kokenut-ratsastaja lentää sieltä heti alkuunsa tai sitten kiitolaukassa ympäri kenttää kuuntelematta apuja yhtään. Jos ratsastaja onkin sitten vaativampi, eikä lennä heti pukki-laukka-pukki-show'n jälkeen maahan, on Puntilla seuraavat konstit jo mielessä. Kuitenkin vähän ajan kuluttua se rauhoittuu ja antautuu ratsastajalle. Kun sen saa kuuntelemaan ja järjestää sille kokoajan tekemistä, ettei se ehdi miettiä mitä seuraavaksi tekisi, se voi kulkea todella hyvin. Se ei ole mikään säikky poni, mutta tekeytyy sellaiseksi huvittaakseen ratsastusreissua.

Maastossa poni on varmajalkainen, vaikka välillä mennään vähän lujaa tai lujempaa. Puntista on ikävää joutua viimeiseksi, joten on parempi jos sen kanssa ratsastetaan ensimmäisenä, toisena tai kolmantena; riippuen ratsukoiden määrästä.

Taluttaessa se ei meinaa kunnioittaa taluttajaa ollenkaan, vaan viuhahtelee sinne tänne. Naru kannattaa pitää suht. lyhyenä, että poikaa on helpompi hallita. Siltä ei kyllä patterit lopu ikinä!

Tarhassa ja laitumella se kiittää minkä jaloistaan pääsee ja leikkii muiden ponien ja hevosten kanssa. Kun se vihdoin rauhoittuu, se menee jonnekkin kauas syömään, ettei sitä olisi niin helppo saada kiinni. Sen kiinni otto onkin hirveän raskasta, koska se ei antaudu heti ensimmäisenä. Kaurasanko kyllä vauhdittaa asioita ihmeellisesti! Ruoka ja vapaus ovat tälle ponille kaikki kaikessa ja se tekee niiden eteen ihan mitä tahansa, joten sen kanssa täytyy olla kokoajan varuillaan ;)


© Milla

Kilpailukalenteri

PVM Paikka Laji Luokka Sija
- - - - -
- - - - -
- - - - -

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Emä Omistaja
08/04/2011 P.P Something Joyfull P.P Something Special ??
00/00/0000 - - -
- - - -

Copyright

Layout: Ansqu, Forbidden Entirety
Kuvat: Rockbay Sporthorses