Kuvat

Kuvagalleria

Perustiedot

Vir. nimi P.P Something Special Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Siru Koulutustaso Intermediare, RE: 100cm, ME: 90cm
Rotu Welsh B Kasvattaja Milla, Pajupuro
Sukupuoli Tamma Omistaja Milla, RB
Syntynyt 24/01/2011, 15v. Tekijä Milla
Säkäkorkeus 130 cm
Väri Kimo, ei merkkejä Rekisterinumero SKP-2259
Sukutaulu

i. Spooky Halloween ii. W.M CB iii. TO
iie. TT
ie. TT iei. TO
iee. TT
e. Cactus II ei. TO eii. TO
eie. TT
ee. TT eei. TO
eee. TT


Luonne

Siru on kiltti, mutta leikkisä tamma. Se tykkää ihmisistä paljon ja on heille ystävällinen. Pienet lapset eivät kuitenakaan ole sen mielestä niin hauskoja, koska se ei tykkää siitä, kun ympärillä juoksee lauma pikkukakaroita tekemässä vaikka mitä.

Tallissa se on yleensä rauhallinen, eikä keksi mitään ihmeellistä ajankulukseen. Onhan tietysti niitä huonoja päiviäkin, jolloin ei karsinassa olokaan oikein kiinnosta. Tekisi niin mieli vain karata jonnekkin kauas. No, yleensä Siru on ihan kiltti. Se antaa harjata joka paikasta, eikä se tee mitään ilkeyksiä, kuten pure tai potki. Karsinassa se seisoo mieluummin vapaana, kun kiinni sidottuna. Jos sen sitoo kiinni, pitää sille antaa jonkin verran narua, ettei se vimmastu tajuttuaan, ettei se pääse mihinkään. Yleisesti se siis kannattaa jättää irti.

Taluttaessa tamma ei sinkoile mihinkään, eikä hyökkää taluttajan tai ruohotupsun kimppuun. Se kulkee perässä ihan nätisti, eikä sillä ole myöskään tapana säikkyä mitään. Kuitenkin välillä se saattaa ärsyttää taluttajia ja ratsastajia sillä, että "Oijoi, mähän pelkään tota! En mä suostu tästä kulkemaan!" tai "Hui kauhistus! Ajatella, että tossa oli noin iso kivi, mähän ihan pelästyin!". Yleensä kuitenkin se seuraa ihan nätisti narun päässä tallustaen.

Kentällä ja maastossa se on oikea unelma. Se kulkee nätisti ja kuuntelee apuja hyvin tarkasti. Siru on myös herkkä, joten se ei tarvitse raippaa kun sillä ratsastaa. Esteet kuin esteet se hyppää yli korvat pystyssä ja kunnon ilmavaralla. Ja kyllä se taipuu vaikeampiinkin koulukiemuroihin. Se on oikea monitoimiponi, koska sitä voi ajaa ja sillä voi hiihtoratsastaakin! Se on oppimishaluinen ja keskittyy tekemisiinsä, joten sen on helppo oppia uusia asioita. Se ei ole vaikea ratsastaa, mutta apuja ei saa käyttää liikaa, jottei poni mene sekaisin.

Laitumella ja tarhassa se yleensä juoksentelee paikasta toiseen odottaen kavereita tai ratsastusretkeä. Oikein sievä ja kätevä myös leiriponiksi :)


© Milla

Kilpailukalenteri

PVM Paikka Laji Luokka Sija
- - - - -
- - - - -
- - - - -

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä Omistaja
08/04/2011 P.P Something Joyfull Budapest C Myyty
15/04/2011 P.P Cardigan Bay Dead Boy's Poem Milla, RB
?/?/? RB Somebody I Need P.P Something Special Roosa, Kht Kultalahti
2008 RB Armanda Heran Amiraali Lisa

Arvostelut

Aidna// Yleiskatsaukselta erittäin kaunis poni, ihastuin siihen heti! Rotuleima hyvä, kaipaisin hiukkasen koveruutta päähän. Sukupuolileima erinomainen, tammahan se on ihan selvästi! Ei sopisi oriksi tai ruunaksi. Niskan ja kaulan liittymä hyvä. Ihanan pörröinen olemus! Silmät oikeankokoiset ja hyvillä kohdilla, samoin sieraimet. Näyttää siltä, että ponilla on pilke silmäkulmassa :) Suusta plussaa, koska se pysyy hyvin kiinni, eikä lerputa mihinkään suuntaan. Harja ihanan paksu, sopii ponille. Korvat hyvät, oikean kokoiset ja hyvällä kohdalla. Kaula on makuuni hivenen liian ohut, mutta sopii ponille erittäin hyvin. Ompelujälki siistiä, saumoja ei erota.

Hinta-arvio: 28-35€ Kouluarvosana: 10-

Copyright

Layout: Ansqu, Forbidden Entirety
Kuvat: Rockbay Sporthorses