Kuvat

Kuvagalleria
Esittely-video
Svea äänestettiin Vuoden Hevonen 2012 8 äänellä 22 äänestä :)

Perustiedot

Vir. nimi RB Heart's Desire Painotus Kenttäratsastus
Kutsumanimi Svea [Sveea] Koulutustaso Koulutus kesken
Rotu Holsteininhevonen Kasvattaja Milla, RB
Sukupuoli Tamma Omistaja Milla, RB
Syntynyt 27/12/2011, 5v. Tekijä Saila
Säkäkorkeus 163 cm
Väri Kimo, Läsi Rekisterinumero Rekisteröitymässä
Sukutaulu

i. Santofer ii. Ferdinand iii. London Serl
iie. Sunny Morning XX
ie. Lilyana iei. Light Jump
iee. Lilly of Downhill
e. P.P April Fools Day ei. TO eii. TO
eie. TT
ee. Such A Gloriest Thing eei. TO
eee. TT


Luonne

Svea on kaikin puolin mukava ja pirteä tamma. Se huolehtii muista ja on tosi utelias ihmisiä ja eläimiä kohtaan. Se on hiukan säpsy uusien asioiden kanssa ja saattaa tuijotella esim. traktoria hieman pidempään, mutta tosi kiva ratsastaa ja puuhailla sen kanssa. Luonteikas tamma omaa persoonallisen ja kauniin liikkumistavan ja kapasiteettia löytyy vaikka muille jakaa ! Tamma on hoitaessa kiltisti, seisoo paikallaan ja kääntyy, kun sen kääntää. Ei siis tarvitse sitoa kiinni. Se rakastaa sitä, kun sen leuan alta harjataan ja silloin se työntää päänsä pitkälle eteen. Kovista harjoista se ei kovinkaan paljoa tykkää, mutta antaa niilläkin harjata ihan nätisti. Kaviot nousevat yllättävän korkealle ja se osaa olla nojaamatta koko painoaan käsillesi, vaan pitää jalkaa kiltisti ylhäällä, kunnes olet valmis. Satulan saa selkään pienellä korvien luimimisella ja vyö menee kiinni pullistelematta. Suitset ja loput varusteistakin ovat ongelmitta laitettavissa.

Svea käyttäytyy muiden hevosten seurassa todella nätisti, vaikkei se oreista niin hirveästi välitäkkään. Ruunien kanssa se viihtyy kaikkein parhaimmin. Vielä nuori tamma on oivallinen ratsastaa. Se oppii nopeasti, vaikka se sählääkin välillä aika paljon. Svea tarvitsee johdonmukaisen ja selkeän ratsastajan, koska kokemattomuutensa takia säheltää itse niin paljon ja välillä jäävät avut kokonaan unholaan. Silti tamma on liikkuu kauniisti ja kevyesti, eikä nojaa ohjiin ollenkaan. Vaikeimmissa jutuissa se on vielä hiukan epävarma, mutta pienellä rohkaisulla sujuvat niin piaffé kuin 100 cm maastoesteet :)

Taluttaessa Svea saattaa hieman nykiä narua ja lyhyt naru on siis huono idea. Mitä pidempi riimunnaru, sen rennommin Svea kulkee vierellä. Välillä se höristelee korviaan ja tuijottelee jonnekkin kaukaisuuteen tai säpsyy pieniä munneneita metsän siimeksessä, mutta ei sen pahemmin. Narussa siis pysyy :)

Svean voi huoletta tarhata tammojen ja ruunien kanssa samaan. Laitumellakin se tulee kaikkien kanssa toimeen, vaikka voi olla välillä hieman rasittava, kun energiaa riittää niin hirmuisesti. Toisinaan se saa jopa tallin vanhimmatkin mukaan riehuleikkiin, kun se saa sen näyttämään niin helpolta ja hauskalta !


© Milla


Kilpailukalenteri

PVM Paikka Laji Luokka Sija Arvonimet
18/08/2012 Kht Ajatus Näyttelyt Hevostammat 2. /8. LKV2, irtoSERT, JS
24/12./2012 Skh-Foorumi Näyttelyt Hevostammat 1. /16. [ LKV1 ] MVA-Sert, BIS 3, JS
30/03/2013 Skh-foorumi Esteet URL 100-120 cm 7. /18
11/5/2013 Jokimaa, Lahti SM Esteratsastus SM Estemestaruus ?/?
11/5/2013 Jokimaa, Lahti SM Esteratsastus SM Jokimaa-luokka ?/?
11/5/2013 Jokimaa, Lahti SM Estaratsastus SM SKY-luokka ?/?
20/5/2013 Skh-Foorumi Näyttelyt Hevostammat 1. /9. BIS3, MVA-sert, JS -> Fn

Jälkeläiset

Syntynyt Nimi Isä Omistaja
00/00/0000 - - -
00/00/0000 - - -
- - - -

Copyright

Layout: Ansqu, Forbidden Entirety
Kuvat: Rockbay Sporthorses