Kisatoiminta


Rockbaylla ei ole historiassaan koskaan pidetty kisoja. Pajupurossa on pidetty yhdet epäviralliset estekilpailut ja Rautiaassa muutama epävirallinen yleiskisa. Myös muutama epävirallinen näyttely on ehditty yksinään pitää. Tulevaisuudessa olisi tarkoitus pitää IRL kenttäkisat, este- ja koulukisat, sekä ainakin yhden Viralliset URL näyttelyt. Paljoa kokemusta ei ole, mutta paikat ovat ainakin hyvät. Maastoja kenttäosuudelle riittää ja kenttiä este- ja kouluosuudelle myös. Toivottavasti saamme pian aikaiseksi jotakin. Kaikista kisoista ilmoitetaan etusivulla sekä Skh-Foorumilla. Laitamme tänne myös linkin heti, jos kisat saamme järjestettyä. Eli luvassa vähintäänkin kesällä yhdet kisat, muista ja siitä sitten tarkemmin, kun on ajankohtaista.

Näyttelyitäkin on luvassa ja ainakin epäsiralliset URL näyttelyt pidetään hyvällä tuurilla tässä jossakin syksyllä. Niissä toimii, ja niinkuin muissakin kisoissa, puolueettomina tuomareina Milla ja Roksu. Jos käy hyvä tuuri, saamme virallisen tuomarin tuomaroimaan virallisiin URL näyttelyihin, jotka järjestetään RB'ssä mahdollisesti syksyllä, miten nyt noilla tuomareilla riittää aikaa ja ehtii jonoon.


Kasvatustoiminta


RB kasvattaa siis kenttähevosia. Suuressa suosiossa ovat olleet Holsteininhevoset, mutta risteytämme myös muita tarkoitukseen sopivia, hyvärakenteisia, kapasiteetikkaita ja rohkeita hevosia, saadaksemme ihanteellisia kilpahevosia kenttäratsastukseen. Osa oreistamme ovat myös siitoskäytössä, joten jos haluat käyttää jotain oreistamme, laitathan viestiä vieraskirjaan, jotta voimme hyväksyä/hylätä pyynnön. Yleisesti ottaen kuitenkin pyrimme "kasvattamaan" rotuhevosia, eli esim. Holstein tamman astuu saman rotuinen ori ja Arabi ori astuu saman rotuisen tamman jne. Holsteinien ohella myös muunrotuisia puoliverisiä on kasvatettu, poneja ja muita.Leiritoiminta


RB'n suunnitelmissa olisi myös pitää leirejä, lähinnä edelleen kenttään suuntautuen. Vuoden 2012 kesällä oli tarkoitus ainakin yksi pitää, mutta jonka suunnitelmat kariutuivat maksuihin. Ruoka ja leiriläisten ylläpito maksaa jopa kolmen päivän ajan tosi paljon, joten leiriläisiltä olisi karhuttava joku 30€, joten suunnitelmat meni ihan uusiksi. Nyt saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan uusien suunnitelmien mukana. Leirit pidettäisiin todennäköisesti Millan mökillä Vihdissä, jossa on oikein hyvät keppistelymahdollisuudet. Leirihevosina toimivat Rockbayn varmat ja monipuoliset ratsut, joista jokaiselle leiriläiselle valitaan juuri hänelle sopiva hoitohevonen. Hevosiin voitte etukäteen tutustua näiden omilta sivuilta. Tuntien lisäksi leirillä on uitto- ja ratsastusleikkejä, sauna ja ruokailut. Majoituksena toimii iso mökki, jonne mahtuu ainakin kuusi henkeä, sekä pienempi mökki, jonne mahtuu kolme [yhteensä voi majoittaa siis 7 henk. + me pitäjät]. Leireistä lisää, kun se on ajankohtaista.Myöskin kesällä 2013 piti pitää leiri ja tällä kertaa pääsimme jopa siihen asti, että oli täydet leiriläiset viikkoa ennen leiriä. Kuitenkin suuri osa perui tulonsa, joten leiri jäi tälläkin kertaa pitämättä. Leiri olosuhteet olisivat otolliset, mutta todennäköisesti leirit jäävät RB'n historiassa pitämättä, kun se niin vaikeaa näyttäisi olevan. Saa nähdä mitä ensi vuosi tuo tullessaan, jos tuo.

Leirillä on käytössä Rockbayn hevoset, jotka valitaan käytöksen ja tason mukaan. Leirihoitohevoset sovitaan ja jos ei mee sopimalla, arvotaan. Katsomme myös, mikä sopii vähän kenellekkin.
Puitteet ovat erinomaiset ! Löytyy pitkät maastoreitit metsässä, sekä pelloilla ja peltotiellä. Uittomahdollisuus meidän omalla rannalla, sekä yleisellä rannalla. Kaksi kenttää, pienempi hiekkakenttä, joka on lähinnä lähtöpaikka ja tulopaikka käytössä ja toinen iso ruohokenttä. Hevoset ovat päivisin tunneilla kaksi kertaa, sekä yhden tunnin "hoidossa" eli yhteistä puhaa heppojen kanssa. Muuten ne viettävät aikaansa laitumella taikka tarhassa ellei erikseen sovita jotenkin muuten. Muutenkin kaikki ylimääräinen, jota ei ole sovittu, pitää kysyä ja varmistaa meiltä, ettei tapahdu kenellekkään mitään.
Paikka on yksityinen, joten meitä ei häiritse muuta kuin korkeintaan serkkujeni perhe. Niistäkään ei pitäisi olla haittaa. Mukaan lähtee myös oma koirani, Lapinporokoira Lumi, joten jos siitä on jotakin ongelmaa, suosittelen harkitsemaan leirille lähtöä (jos on esim. paha allergia tai muu sellainen). Koira on kuitenkin erityisen kiltti ja rakastaa lapsia, sekä tottelee yleensä tosi hyvin, joten jos on esimerkiksi ison koiran pelko yms. siitä ei tarvitse huolehtia.


Myynti & Ylläpito


Sitten tähän lempiaiheeseen, mitä niin kovasti aina kysellään. Hevosia tulee myyntiin aina välillä. Hevosten myynti-ilmoitus ilmestyy sivuillemme, mutta varsinaiset tarjoukset hyväksymme lähinnä Skh-foorumilla, sähköpostitse tai Vieraskirjassa. Myynnin lisäksi annamme joskus harvoin hevosia ylläpitoon, jos emme halua myydä niitä, mutta tila ei riitä. Niistäkin ilmoittelemme etusivulla, sekä voorulla. Listassa oleva lyhenne AH tarkoittaa aloitushintaa.Tällä hetkellä myynnissä:


W.M Casino Royale - AH 70€
RB Fendre la Bise - AH 30€

Yhteistyö, Ystävyys & Naapuruus

Yhteistyöläisiä tallimme ei ota, ainakaan tällä hetkellä. Sen sijaan, voimme lisätä sinut ystävyystalliksi, edellyttäen vastalinkkaus, tai naapuritalliksi, sillä ehdolla, että asut Espoossa :)Ystävyystallit

Islanninhevostalli Eilikur om. Kioja ja Sanni
Kht Huurremarja om. Nuppu
Kht Nimbus om. Tilde ja Slili
Estetalli Northern Spirit om. Sofia
Kht Potku om. Tessu
Kht. Hackamore om. Soffe
Kht Aryana om. Myster
Kippelän Hevossiittola om. Vieteri
Kht Hera om. Lisa
NT Sunshine Stables om. Nalle ja Tipsu
Kht Tammivaara om. Lotta & Sera
Kht Woodland
Lisää otetaan :)

Naapuritallit

Islanninhevostalli Eilikur om. Kioja ja Sanni
Venus Arabians om. Mikesh
Kht Ra.Ra om. Maikken
Kht Metsämansikka om. Metsämansikka
Kht Zizi om. Miss-May

Lisää otetaan ! :)

Naapuri- tai ystävyystalliksi päästäksesi, voit pyytää sitä meiltä vieraskirjassa. Käymme katsomassa sivusi ja tutustumassa hieman toimintaasi yms. ja katsomme sitten hyväksymmekö vai emme :) Ettehän pahastu, jos emme hyväksykkään !Muokkaus © Milla & Roksu  |  Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by Melissa & Milja  |  Kuvat © Rockbay Sporthorses